Reply
Posted Dec 15, 2011
10:57:30 PM
NVG510 problem: no responses from nameserver

Got a brand new Motorola NVG510 and having exactly the same problem as reported here: Motorola NVG510 owners - any DNS problems? In short, the symptoms are the following: when accessing a page, I often get an error that the server does not exist; I refresh (sometimes once or twice), and the same page loads fine; sometimes, parts of the page (frames) do not load, or a bunch of images do not appear; a few refreshes normally fix the problem. Modem's DNS log shows the same pattern of repeating errors:

 

2011-12-15T15:03:39-08:00 L3 dnsmasq[2109]: no responses from nameserver '68.94.157.1'
2011-12-15T15:03:39-08:00 L3 dnsmasq[2109]: nameserver '68.94.157.1' is now responding
2011-12-15T15:03:57-08:00 L3 dnsmasq[2109]: no responses from nameserver '68.94.156.1'
2011-12-15T15:04:01-08:00 L3 dnsmasq[2109]: no responses from nameserver '68.94.157.1'
2011-12-15T15:04:01-08:00 L3 dnsmasq[2109]: nameserver '68.94.157.1' is now responding
2011-12-15T15:04:20-08:00 L3 dnsmasq[2109]: no responses from nameserver '68.94.157.1'
2011-12-15T15:04:20-08:00 L3 dnsmasq[2109]: nameserver '68.94.157.1' is now responding
2011-12-15T15:05:39-08:00 L3 dnsmasq[2109]: no responses from nameserver '68.94.157.1'
2011-12-15T15:05:39-08:00 L3 dnsmasq[2109]: nameserver '68.94.157.1' is now responding
2011-12-15T15:05:39-08:00 L3 dnsmasq[2109]: no responses from nameserver '68.94.157.1'
2011-12-15T15:05:39-08:00 L3 dnsmasq[2109]: nameserver '68.94.157.1' is now responding
2011-12-15T15:05:39-08:00 L3 dnsmasq[2109]: Timer expired. Retry on nameserver '68.94.156.1'
2011-12-15T15:05:39-08:00 L3 dnsmasq[2109]: no responses from nameserver '68.94.157.1'
2011-12-15T15:05:39-08:00 L3 dnsmasq[2109]: nameserver '68.94.157.1' is now responding
2011-12-15T15:06:07-08:00 L3 dnsmasq[2109]: no responses from nameserver '68.94.156.1'

I called and chatted with AT&T support (spent a couple of hours), but both reps I talked to (including 2nd level support) did not seem to understand the problem. The second rep said that issues like this should be reported to Motorola, since AT&T only handles configuration (which is weird; after all, I bought the modem from AT&T). Nevertheless, I went to the Motorola site, and this device is not even listed there.

 

So what do I do? I found sugestions from a number of users having the same problem who recommended connecting another router to the modem, but this defeats the whole purpose of having a single device.

 

Anyone had this issue and found a solution (like firmware, or configuration)? Thanks.

NVG510 problem: no responses from nameserver

[ Edited ]
2,943 views
11 replies
(0) Me too
(0) Me too
Post reply
Replies
(11)
0
(0)
  • Rate this reply
Dec 22, 2011 9:52:46 PM
0
(0)
Contributor

I am seeing the same problem tonight with my new NSG510 trying to resolve DNS requests to the two ATT

DNS (default) server addresses.  It is not sufficient to say "talk with Motorola"; the name resolution is failing

on the ATT supplied DNS server addresses.  This is not a Safari problem; this is a general problem with

any program on my mac making bind calls to translate IP names to IP numbers.

 

How does one get the attention of someone inside ATT that understands the network well enough to

address this issue.  It is a maintenance nightmare to change the DNS addresses stored in each host on my network.

To avoid this is one reason DHCP was invented so the DNS server addresses come without client configuration.

ATT is supplying the DHCP servers for their customers.  Again, we need ATT tech support to address this issue.

 

Thanks,

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

2,829 views
0
(0)
  • Rate this reply
Mar 31, 2012 5:04:12 PM
0
(0)
Teacher

Same problem!

AT&T, please fix this and VPN issues!!! I still can't connect to the VPN at work since I switched from DSL to U-Verse and got NVG510.

 

ATT_Logs.PNG

 

 

ATT_VPN_Issue.png

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

2,450 views
0
(0)
  • Rate this reply
Apr 1, 2012 3:32:01 PM
0
(0)
Tutor

I am having the exact same problems with my iMac using the Motorola modem. I click on links, and contantly get the "can't find server blah blah blah" error. I go back a few minutes later, and it might load all the way, might load partly, or often still won't load. I am also having problems with Flash videos, like watching the Daily Show or the Colbert Report. I'll go to the site, and where the video should load, I'll get an error message that I don't have Flash installed. I'll just keep refreshing the window until the video loads. Sometimes it will pop up within a minute or so, often it takes several minutes and several refreshes.

 

I used to have this same problem with my older 2Wire modem from AT&T, but it resolved itself at some point. I just installed this new modem a few weeks back, and it's been nothing but problems ever since.

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

2,442 views
0
(0)
  • Rate this reply
Apr 1, 2012 7:52:09 PM
0
(0)
Tutor

I did some more research, and came up with a solution. I don't know how it would be changed in Windows, but simply changing the DNS server number on the ethernet settings on my iMac did the trick. On a Mac, go to

 

System Preferences

Network

Advanced

DNS

 

Listed under DNS servers is the faulty default server.

 

Click the + button below the DNS servers field, then change the server to 204.194.232.200, which is an alternate AT&T server. I also added a Google public server address 8.8.8.8.

 

I haven't had any problems in the last few hours since I made this update.

 

 

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

2,435 views
0
(0)
  • Rate this reply
Apr 2, 2012 6:20:28 PM
0
(0)
Teacher

Yeah, but this doesn't fix VPN :smileyhappy: Thanks, though.. I want AT&T to fix their DNS issues.

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

2,424 views
0
(0)
  • Rate this reply
Apr 3, 2012 3:48:38 PM
0
(0)
Contributor

I've got the same issues, brand new NVG510, firmware version ending in 48.

 

We need to start making some more noise here... It seems that AT&T isn't listening to a product they plan to mass produce and mass market to customers.

 

After reading all of the issues on here, I'm on the verge of switching to Comcast after less than 1 day of service.

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

2,414 views
0
(0)
  • Rate this reply
Apr 7, 2012 1:05:58 AM
0
(0)
Teacher

AT&T, hello? Please, fix the DNS and VPN problems in NVG510.

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

2,396 views
0
(0)
  • Rate this reply
Apr 15, 2012 10:57:50 PM
0
(0)
Contributor

A couple of links on related topic.

 

Mark Gibbs at NetworkWorld describes the same issue: Motorola's NVG510 DSL modem... not very good.

 

Ron Berman offers several suggestions addressing verious issues with NVG510: Motorola NVG510 help page for AT&T U-Verse users. Ron's post should be called "The unofficial guide to Motorola NVG510". Kudos to the gentlemen: he's single-handedly deals with what both AT&T and Motorola should be held responsible for. Btw, the suggestion to just fix the DNS settings in the OS seems to work, but it's a clunky workaround. For me in particular, it's a pain, because on my business laptop, Google's DNS would not work when I'm connected to the corporate network. So every time I come from work I need to reset it. Pain in the {word filter evasion}!!!

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

[ Edited ]
2,320 views
0
(0)
  • Rate this reply
Apr 26, 2012 2:26:44 PM
0
(0)
Contributor

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

2,244 views
0
(0)
  • Rate this reply
May 28, 2012 6:09:26 AM
0
(0)
Tutor

They need to do something about this it is getting really old and frustrating.

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

2,094 views
0
(0)
  • Rate this reply
Oct 22, 2013 6:30:32 AM
0
(0)
Mentor

I agree and this issue was supposed to be fixed with an update that keeps coming back.  I wonder if the Pace 5031 has this issue but doens't matter because ATT techs and managers were told to pull any they find.

Re: NVG510 problem: no responses from nameserver

811 views
Share this post
Share this post