Tutor
aymee
Posts: 7
Registered: ‎11-12-2011
Re: iPhone 4s excessive cellular data usage

Same here... :smileysad: 

 

I have a 200MB plan and according to my data usage trend, my peak is at 162.4MB (only when we were out of town on vacation).  Otherwise, other months average at 65MB.  October was 79.7MB.  I never made any changes besides upgrading to IOS 5.  I always use Wi-Fi at home and at school, and I don't surf the web/use data at all when I drive between home and school.

 

Also, everything is set to manual, no auto push notifications, fetch, only 2 apps using location services but apps are closed.  I don't use iCloud, Twitter...bottom line - I did not make any significant behavior changes that would affect my data usage. 

 

However, I get these weird excessive usages:

11/08

05:13 AM

phone  

Internet/MEdia Net

Sent

10663KB

11/07

09:41 PM

phone  

Internet/MEdia Net

Sent

10218KB

11/05

09:52 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

20756KB

11/05

03:04 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

3704KB

11/04

09:37 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

30308KB

11/04

08:34 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

14651KB

11/04

06:37 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

3542KB

11/04

02:12 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

1485KB

11/01

07:09 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

2258KB

10/31

07:09 AM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

11150KB

10/29

01:44 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

29055KB

10/21

09:53 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

20457KB

10/21

03:04 PM

phone

Internet/MEdia Net

Sent

37963KB

 

Most, if not all, of these times I was using Wi-Fi at home/school (or was already sleeping or haven't gotten up in the am).

I chatted twice with AT&T Tech Support & they just went through the regular script that some apps use data even when you're at Wi-Fi, etc. and that the time stamp is not accurate.  Also, there's no way for them to check what the data are for.  I told them about all the forum discussions I saw but tech support claimed he wasn't aware of it and referred me to billing dept. instead.  It's frustrating.

 

I have 5.0.1 now; hopefully, it would help fix the problem.  I'll be happy to hear any progress on your end.  Good luck to all of us!